Sider

fredag, juli 11, 2008

Garnspaghetti

In English Please!

Eller nøste-innvoller. Nøstetarmer? Garntarmer?
Dette er et nøste med 'Susanna'. Det skifter farge og er hundre prosent 'fake' - på den måten at det er ikke ull eller bomull eller tang eller hamp eller andre sånne 'naturlige' fibre i dette. Så jeg har lurt lenge på hva jeg skulle strikke av dette nøstet (350 gr) - og endte opp med at det kunne bli et lite pledd/teppe. Jeg kunne strikket genser, men siden jeg ikke var sikker på at det ble nok garn så endte jeg opp med pledd. Et sånt lite fangteppe, for å ha i fanget mens jeg ser på TV og Lørva skal ligge og tygge på tyggebein eller bare sove eller...

Men - så er det et stort problem med dette garnet da. Det henger seg fast i hverandre. Jeg startet jo som jeg alltid gjør - med å dra ut tråden midt i. Bummer. Major bummer. Totalt feil fremgangsmåte - for jeg ender opp med å gre ut floker og vaser og garnspaghettier over en lav sko. (I alle fall over fanget mitt eller fotskammelen.) Jeg strikker litt - og så er det floke igjen.
I går kveld kom prosjektets højdare - da valgte garnlagene ytterst på nøstet å slå følge med garntarmene innenfra. Jadda! I en time satt jeg og nøstet opp av de ytterste lagene, greide ut og nøstet og bannet. Ofte hørt fra min kant i perioder med mye floker er 'Jævla driiiit!'. Hvilket er bedre enn et par andre uttrykk jeg har brukt av og til forresten, men det har ingenting med historien her egentlig.
Vel, jeg er halvveis da. Jeg tror jeg får noe garn til overs, for hvordan vet man vel at man er halvveis i et så stort nøste? Sånn bortsett fra å veie det og håpe at det er sånn passe? Blir det mer enn 100 gr til overs så er jeg ikke sikker på hva jeg gjør - det får jeg ta opp til vurdering da. Men mønsteret på dette pleddet - rettstrikk hele tiden - gjør at det blir en smule kjedelig. Så jeg har det som tv- og film-strikkeprosjekt. Funker fint da. ;-)

1 kommentar:

  1. .


    Skal lese meg opp senere.
    Si fra når du er klar for en tur på mine kanter i sommer. Du sa du ville!
    ;-)

    SvarSlett