Sider

tirsdag, mai 17, 2011

Søttendemaitur i tjueelleve

Vi har igjen begynt på turene våre. Vi har i dag gått på Ryksåsen. Vi er ikke sikre, men tror vi har gått ca 8 km.

Hundene har gått med langline begge to - og det har gått kjempegodt! Rick fikk en runde med sprutenergi når vi måtte ta en rast (noen måtte 'gjøre noe') og han løp og løp og løp i sirkel og frem og tilbake. Herlig fart, krappe svinger og skjitartig å se på.


Vi hadde med oss 'middag' - wienerpølser i mattermos. Rastet da vi var på 'toppen' - i den grad Ryksåsen kan kalles en topp - og satte oss ned for å spise. Odin stjal den første pølsa - rett ut av hendene på meg. Jævla PØBEL!! Men søt også da. Rick fikk seg også en liten bit pølse, men jeg må si at Odin var utrolig kjapp til å svelge i seg maten.

De fikk egen mat å spise - Odin hadde fått på seg hundekløv med litt mat i hver taske sånn at de også fikk noe å kose seg med. De lette opp middagen sin med stooor intensitet, mulig de var litt sultne?

Det var variert terreng å gå i. Alt fra bred og god sti - nesten skogsvei - der vi kunne gå alle i bredden, til smal og kronglete sti med masse buskas rundt. Ikke de store høydeforskjellene egentlig, så det ble mer en tur i skauen enn det ble en trimtopptur.

I skogen var det masse flott blomstring. Ikke alltid like enkelt å få tatt bilde av, men en tue med ville fioler med regndråpene på seg fremdeles måtte bare foreviges.
Vi gikk gjennom en liten 'dal' der det hadde vært hogst for en god stund siden - og jeg satte meg oppi et teppe av hvitveis for å vente på han som kom sist. Han måtte fotografere så mye for det var jo så masse fint der... Han har lagt ut et par bilder på fjesboka fra turen.
Vi så også masse liljekonvall. Enkelte områder duftet godt av liljekonvall, andre steder var det 'fersk' smågran og skogsbunn.
Turen tok oss ca tre timer inkludert matstoppen på 'toppen'. Vi møtte ingen i det hele tatt på turen så vi vet lite om hvor godt benyttet stiene er. Siden terrenget ligger så nære oss så kommer vi nok til å gå her flere ganger. Og vi kommer til å gå litt på de andre stiene som er her også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar