Sider

torsdag, mai 26, 2011

Når jeg skal trene hund...

Vi har to stk firbente, og de skal ha et visst minimum av oppdragelse, de skal aktiveres mentalt innimellom og de skl utfordres. Om jeg ikke mente det så kunne jeg jo like gjerne hatt katt - sant?
I tillegg går jeg utdannelsen for å bli hundeinstruktør. Det innebærer å lære enda mer om å trene hund.
Så Odin og jeg kjører fem kvarter hver vei to dager i uken for å trene til bronsemerket. Mye mulig mange synes det er bortkastet, men dæggern så mye jeg lærer av dette!
Ikke minst lærer jeg hvor viktig det er stimulere lek hos Odin. For det gjør han ikke. Han er klin umulig å motivere ved bruk av ball eller noe annet. Det eneste jeg kan bruke som motivasjon er mat. Og da må han være sulten...
I dag har jeg vært og kjøpt flere leker. Jeg har valgt ut leker jeg håper jeg får Odin med på, og jeg har også kjøpt en apportbukk. Den er det Rick som skal få trene med. Det jeg gjerne skulle hatt i tillegg er kjegler, men det var de utsolgt for. En del av eksamenen min i november er nemlig å trene inn noe nytt med hunden - og jeg skal trene fremadsending med Odin. Når den sitter som støpt så skal jeg trene apport med Rick. Om den sitter fantastisk på eksamensdagen skal minstemann få demonstrere apport. :) Det blir knall!

2 kommentarer:

  1. kjegler får du også biltema for en billig penge :)

    SvarSlett
  2. Jepp, jeg vet. Men jeg er såpass sjelden i Tønsberg mens Biltema har åpent, så jeg bestilte det i stedet i butikken der jeg var.

    SvarSlett