mandag, januar 28, 2008

En gammel julegave

Jula for to år siden ble min kjære og jeg enige om at vi ikke skulle kjøpe hverandre julegave – vi skulle heller kjøpe nattbord og pusse opp soverommet vårt.
Vi begynte med å demontere garderobeskapet og gi det bort til en venninne av oss. Vi rev deretter av det tykke og fæle og gamle vegg-til-vegg-teppet og kastet det. Bare de to tingene gjorde rommet mer levelig, men så var det veien videre da gitt...

Hva skulle vi gjøre? Hvilket skap skulle vi ha? Kunne vi bruke det langsgående kottet med skråtak til noe fornuftig?

Hva skulle vi gjøre med gulvet? Slipe ned slik at tregulvet kom frem og så lakke det? Legge på laminat?

Og hva med veggene? Hva ville vi ha på veggene?


Så løste det hele seg selv – huset ble solgt og vi flyttet. Til et nytt sted uten garderobeskap på soverommet. Det rommet trengte også en renovasjon da – det stygge, åpne skapet av hobbyplater dominerte rommet og ble derfor demontert. Veggene og taket ble malt. Elfa-hyllene som stod i hobbyplateskapet ble tatt midlertidig i bruk som ’skap’ for Luren og meg, og garderobestativet fra Ikea ble flyttet fra det gamle huset til det nye.


I tiden etter at vi har flyttet inn, har vi av og til gjort noen grep. Hengt opp et Salvador Dali-bilde – det av bil i to ulike stadier dersom noen har sett det. Kjøpt mørkere gardiner som ga rommet mer farge. Flyttet på klesstativet. Satt inn en avslapningsstol.

Nå sist lørdag fikk vi gjort et par grep til - vi fikk kjøpt inn julegavene fra jula 2005; to stk Malm kommoder med to skuffer - fungerer som nattbord - og et stk Pax garderobeskap. Skapet er av den største varianten, av de som er 2,38 meter høye og metern bred.
Alt er i farge "Eik".

Ja - vi var faktisk på Ikea på en lørdag. Det var ikke så ille. Det verste var egentlig at vi ikke hadde henger med oss og måtte kjøpe hjemkjøring. Det var dyrt det. Neste gang skal vi leie henger ja, om vi så må kjøre på alle Vestfolds bensinstasjoner for å få leid. Det er bare helt klart, for det vil koste mindre enn tusenlappen vi betalte for å få sendt hjem de tre lengste pakkene fra Ikea.

Pakkene kommer i dag. Luren er på styremøte i dag/kveld. Men siden jeg har ventet i over to år på denne julegaven så kan jeg vel vente en dag ekstra på å få montert skapet. Vi har jo montert nattbordene og ommøblert soverommet, så jeg kan jo smøre meg med litt ekstra tålmodighet, kan jeg ikke??

1 kommentar:

  1. Kan du???
    Jeg tipper at du pakker ut alt og sprer det utover senga og finner fram verktøy slik at når Luren kommer hjem fra møtet er det grei beskjed: ingen soving før skapet er oppe! *knegg*

    (hadde jeg gjort, etter å ha prøvd å få sammen mest mulig sjøl *sparke*)

    SvarSlett