Sider

fredag, februar 10, 2012

Beste gutt!

Rick har vært på utstilling sammen med oppdretteren. Dag 1 ble han andre beste hannhund, fikk CK og reservecert. Dvs at dersom den andre hannhunden ikke hadde fått cert så hadde Rick det. Den andre hannhunden (Martin, samme oppdretter) fikk certet og slo Rick.

Dag 2 ble Rick beste hannhund. Hann fikk CK (at han er championkvalitet) og cert. Det aller første certet! Wuhu!! Han ble også Best i Motsatt kjønn, det vil si at en tispe ble best i rasen. Tispa var eid av oppdretter/samboer... ;-)

Men altså - Rick har nå tatt første steget mot å bli utstillingschampion. Og det er bra, for det betyr at han eksteriørmessig er en sunn hund.

Han er også nå testet for patellaluksasjon og har ikke det. Det vil si at han har en kneskål som er der den skal være hele tiden. Han skal også øyelyses, og dersom han tester negativt der så er han så frisk som det er mulig å teste for.
Han har også et flott gemytt. De to som viser han frem i utstillingsringen sier at han liker seg der, og at han er skikkelig kul som hund. Det er en hjertelig gutt jeg har fått, og bare i godt humør. Han er lykkelig over at det er morgen og at vi står opp, han er lykkelig for at vi kommer hjem, han er lykkelig når han løper ut i sprengkulden, og han er lykkelig for å få sove på fanget eller under dyna.
At han ersnar til å løpe til døra når han har vært ute, eller at han elsker å herje med Odin på morgenen trenger vi ikke snakke høyt om. Vi har livlige dager hjemme i alle fall.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar