Sider

mandag, april 21, 2008

Presanger til mars/april-jenter

I familien min ser det ut til at mange klumper seg sammen om å ha bursdag. I september feirer for eksempel min bror, min stesønn, en fetter, en onkel og jeg bursdag. Onkel og jeg til og med på samme dag. I mars og april er det tre jentete bursdager i løpet av tre uker.

Det er ikke alltid like enkelt å finne på en gave, men dajeg så disse pannebåndene i et nummer av Familien i vinter var saken klar: Snuppene måtte få hver sitt. Den nesteldste av jentene med fødselsdag er visstnok over den 'verste' rooosaperioden, men jeg fikk ikke helt tak i hvilken fage som var den hotte, så jeg safet med litt rosa og litt melert garn. Jenta ble jo ni år, så det var jo kanskje på tide med litt mer voksne farger?

Den minste er veldig "josa å jijja å jysebjå å bjomstej å sommejfuler å..." så dermed var josa helt greit.
Begge pannebåndene ble pyntet på nesten samme måte og jeg sydde rosa fleece inni. Nå var den minste større i hodet enn hva jeg regnet med, så... løsninge ble visst at hun kidnappet eldstesøsters rosa og melerte pannebånd, og så må jeg være meg mitt tanteansvar bevisst og strikke et pannebånd til. Denne gang i blått - hun fikk selv velge farge nå. ;)


Den eldste av jentene med dag som skulle feires var mammaen til de to jentene over. Hun ønsket i bursdagsgave til sin mann, min bror altså - den samme som har bursdag i samme mnd som meg i tillegg - en sydd dorullholder til å henge på do på hytta.
Det ble ikke gjort noen slags forberedelser til bursdagen hans, men jeg glemte ikke ønsket da. ;-) Så stoff og mønster ble handlet inn til jul. Og så ble jeg bare helt... umotivert av det rotete hobbyrommet mitt, så det ble ikke julegave.
Til bursdagen hennes ble den imidlertid ferdig! Yess!!
(Detalj fra opphenget).
Ønsket var egentlig solsikkemønster, men... det holder vel lenge med solsikkefarger?? Jeg har mer stoff igjen så jeg kunne vel sydd noe mer til hyttedoen - men jeg er ikke sikker på hva ennå. Svigersøster var i alle fall fornøyd - i sær siden vi hadde fyllt et par lommer med dopapir. De er visst fryktelig glemsomme når det gjelder å få med seg toalettpapir på hytta. *hihi*
(Detalj fra en av 'lommene')
Det var et hyggelig arbeid som ga mersmak.

1 kommentar:

  1. Jeg er imponert! :-D
    Og fikk lyst til å begynne å sy litt fort. Må bare ...

    SvarSlett