Sider

søndag, januar 20, 2008

Små gjøremål

Det er ingen superfart i produksjonen for tiden. Jeg sliter med å bli usannsynlig trøtt etter arbeidstid, så om det blir gjort noe så er det ikke store fremgangen.

Men jeg har jo litt å vise frem da. ;)

Sjalet er heklet i Inka etter oppskrift fra Garnstudio. Jeg brukte mer enn de to foreskrevne nøstene, men om jeg ikke hadde lest oppskriften nøye til slutt så hadde jeg nok endt opp med å bruke fem eller seks nøster.
I tillegg har jeg rekt opp to ganger... Første gangen for å gå ned i størrelse på heklekroken, andre gang fordi jeg skjønte jeg hadde tolket fellingen i oppskriften feil. Tredje gang jeg startet på det ble det riktig.
Jeg har igjen å vaske og blokke det før det overleveres til venninnen min som bestilte det.

Jeghar også tenkt å få sydd litt mer, men da må jeg rydde frem symaskinen. I en sånn rydderunde fant jeg en titteboks jeg kjøpte for maaaaaaaaaange måneder siden. Jeg har funnet boksen flere ganger, men hele tiden lagt den til side fordi jeg hadde liksom ikke tid til å fylle den. Nå har jeg tatt meg tid. Den er fylt med souvenirteskjeer, kjøpt her og der. De fleste skjeene kommer fra det året jeg var utvekslingselev og har derfor litt minneverdi for meg.
Glasset i boksen må vaskes før vi henger den på veggen, men ellers så er jeg faktisk fornøyd med resultatet. Jeg vet egentlig ikke om noen bedre måte å ta vare på slike minner på heller, så jeg skal ha en boks til for resten av teskjeene.

Noe av det jeg faktisk får gjort i ukedagene er å strikke på lester. På mannens side av familien er det noen unger som har bursdag snart, og jeg er nokså tom for gaveideer.
Så det blir lester.

Disse er til nevøen. Skarpt grønne lester - den ene er helt ferdig, den andre har jeg ikke kommet noe langt på ennå.

Disse er til niesen.
Og dette er den første - med andre ord ligger det noen timer med strikk her. ;-)
Mor Aase raggegarn i rosa - blir brukt. Jeg synes garnet er helt greit å strikke med, en smule stivt kanskje, men det er ikke så lett å strikke feil heller mens jeg ser på tv har jeg funnet ut.
Damen er ikke fylt fire riktig ennå, så jeg tror det går kjapt så snart jeg er ferdig med brorens lester.

I en blogg fant jeg en variant av denne lua. Den var så tøff at jeg bare måtte prøve den selv. Strikket med dobbel tråd i Mor Aase superwash som et prøveprosjekt - om den blir bra (bortsett fra mine strikkefeil her og der) kan det være at det blir litt gaveproduksjon av denne.

Dette spesifikke eksemplaret er til min kjære, og skal etter hvert suppleres med votter og skjerf. Skjerfet tror jeg vil få en stripe eller tjue med lysere blå også.

Jeg har også strikket ferdig to par med lester til. Begge i Mor Aase raggegarn - et par grønnspettede og et par brunspettede, og begge er forsinkede bursdagsgaver... En god ting med å være ferdige med dem er at jeg kan nå konsentrere meg om årets gaver. Og som en ekstra pådytter har jeg meldt meg på en along på Hobbyboden. En julegavealong. For den som ikke har hørt om along'er før, så tenk på det engelske ordet - "along", f.eks som i "come along". Altså "bli med". Hobbyboden har mange knit-alongs - jeg har valgt en som ikke er så... ambisiøs å bli med på. En julegave i måneden måjeg jo kunne klare??

2 kommentarer:

  1. Det lønner seg å ikke forstyrre deg på msn, skjønner jeg. DA kommer det nytt i bloggen, da. ;-)

    Mytji fint her, som vanlig. Liker den skrå vrangborden på sokkene asså. *jupp*

    SvarSlett
  2. Glemte jo å nevne titteskapet! Bærre lækkert! :-D

    SvarSlett