Sider

torsdag, august 02, 2007

Forsinkede gaver

For de som vil se nærmere på detaljer og sånt så blir bildene større om du klikker på dem.


Jeg har noen tantebarn (to stk) som hadde bursdag mens vi var midt oppe i pakking og flytting. Disse skulle jo få det samme som de andre tantebarna mine hadde fått - sydde "boklommer" til å henge ved siden av senga. Men med pakking og flytting og maling og kaos så ble det ikke gjort så mye sying. Faktisk kom og gikk dagene deres uten gaver fra oss... *skjems*

Så da det ble klart at vi skulle innom dem i løpet av ferien vår, måtte jeg bare sette meg ned og gjøre en innsats. Jeg lette fram det som var gjort (hadde nemlig startet på den ene) og de stoffene jeg trengte til neste, pakket alt i koffert og dro på ferie.


Vel hjemme hos mine foreldre lånte jeg mamma sitt hobbyrom, og sydde og klippet og broderte. Og det er ikke det dummeste altså - å ha sin mamma i nærheten innimellom. Hun hadde ideer til motiv som jeg ikke hadde tenkt på - og vips!! så var lommedekoren ferdig!

Disse to øverste bildene er av 'boklomma' til min nevø.
På Lurens side av familien.


Niesen vår måtte få noe med litt mer jentefarger, så det ble rosa og lys, lys blå. Med sommerfugler på - og en stoffrose.
Jeg hadde egentlig tenkt å ha bare stoffroser, men så kommer min glupe mamma da... Jenta er jo ikke så gammel, så det ble kanskje litt for voksent for henne?
Modern hadde rett. Ny grublerunde - og hun lette fram mønster fra et QM på sommerfugler.

Den ene sommerfuglen fikk ingen perler, for han hadde selskap av en rose med perler på.Den andre sommerfuglen måtte klare seg med noen perler rundt som selskap, så han (hun) fikk perlepynt på vingene også.
Jenteboklommen i sin helhet.

Og dette var min femte 'boklomme' - og det er først nå jeg begynner å synes at jeg får det bra til. Nå som jeg er ferdig med produksjonen...Detalj fra sømmen brukt til å sy fast lommene på 'rosa' boklomme. Det falt i smak hos moren i alle fall at det var hjertesøm.

4 kommentarer:

 1. Er'e ingen som kommenterer hos deg'a?
  Jeg leser i alle fall bloggen din ned til siste komma og noen ganger husker jeg halvparten. :-)

  Jeg er uansett imponert over håndarbeidsferdighetetene og er nesegrus av beundring over hva det går an å få til når man er litt netthendt.

  a-lo

  SvarSlett
 2. Åååå! Har lyst på symaskin med broderisøm på...! *sukk* Vel, jeg får vel klare meg med å fikse den gamle gampen jeg har i første omgang. Min mors gamle Husqvarna har midlertidig oppholdstillatelse her, hehe...

  Flink du er som bruker sommerferien på å sy :o) Jeg har bare lata meg, jeg.

  Og - så kjekt at du er hjemme og tilgjengelig for prat på nett igjen!! *gliser*

  SvarSlett
 3. Å, fillern! Kanskje jeg også har sånn søm på maskina jeg fikk til jul? *sjokk* Visste ikke at det fantes en gang, har ikke lest bruksanvisninga, nei! *hehe*

  SvarSlett
 4. Så produktiv og flink du er. Leser også bloggen hver dag (ja, det er jo ikke hvar dag det er noe nytt der...) og er imponert over hva du klarer å sy og trylle frem. Er også misunnelig over broderimønstrene på maskina di. Tror kanskje jeg kan ønske meg en slik en etterhvert også, når jeg får meg et egent hobbyrom!

  SvarSlett