Sider

onsdag, juli 04, 2007

Angst og lettelse

Hvor mange har blitt veiva inn av politiet og kjent angsten strømme gjennom kroppen som en iskald strøm av kvikksølv???

Jeg har. Sist det skjedde var i går på tur hjem.
Vane tro ble bilen satt i fri i den bratte Tomsbakken - der det er 60-sone. Setter man bilen i fri ned bakken der og ingen biler foran kjører i 60 - da holder ikke bilen min fartsgrensa heller når jeg ruller nedover.

Passerte et lite skur rett før rundkjøringen - og bak der stod en politibil. Jeg kastet et blikk på speedometeret og ser at jeg er nærmere 50 enn 60 - takket være at jeg bremsa ned etter toglinja. Men hva hjelper vel det når jeg rett etter rundkjøringa blir vinka inn av en dame i politiuniform?

"Hei, vi har en liten trafikkontroll i dag og jeg må få se vogn- og førerkort." Så kommenterer hun at jeg har den gamle typen førerkort og at det er sjeldent å se et eksemplar som er i så god stand - det er ikke fillete i kantene i det hele tatt.
Bilen min blir sjekket foran og bak og så får jeg vognkortet tilbake med ønske om god tur videre.

Geezes så letta jeg var!! *puh* De som kjenner meg, vet at jeg ikke alltid holder fartsgrensa. Som regel gjør jeg det i 50- og 60-sonen, men... *bank i bordet* Ennå ingen bot.

Ja, det bildet av 60-skiltet er tatt nå på morgenen. Ja, det regnet. Og ja - det var under kontrollerte former: det kom et tog og trafikken foran meg bremset, så jeg fikk anledning til å bremse ned og ta det bildet.

3 kommentarer:

 1. Har heller ingen bot enda *banker ekstra hardt* Og jeg har også et veldig fint førerkort av den gamle typen. Så 'gammelt' at poden lurte på hva i all verden DET var for no'! *knegg*

  SvarSlett
 2. Noen har mer flaks enn andre når det gjelder Onkel Politi ja :fnis: Måtte for øvrig bytte ut mitt gamle eksemplar av arten Førerkort da jeg kjøpte meg ny lommebok for et par år siden. Mitt var heller ikke slitt :-)
  Beata

  SvarSlett
 3. Siden jeg har skiftet etternavn så burde jeg vel ha byttet førerkort... Men da må jeg jo ta meg fri fra jobb og greier og greier, så jeg har helt "glemt" hele greia.

  Beata - jeg tenkte på deg ja. *hihi*

  SvarSlett