Sider

mandag, desember 14, 2009

Jeg har sydd. Litt.


Jeg har gjort litt hobby tidligere i høst. Blant annet har jeg sydd meg et par bokmerker - fordi jeg trenger det. Jeg klarer visst ikke å lese bare en og en bok - det er mange flere i omløp i lesebunken min.
Det minste ble sydd i sommer faktisk, det store med perler på ble sydd i oktober tror jeg. Der vet jeg ikke helt om jeg er ferdig eller om det ble for mye med perler og sånt på toppen. De neste bokmerkene blir ikke like i alle fall - jeg synes det er morsomt å sette sammen stoffene på nye måter og kombinere med sømmer og annen form for pynt. Kanskje jeg til og med skulle hatt meg et par bokmerker med jul som tema?

Jeg har også hatt som plan å gjøre ferdig gammel... nå var det like før jeg skrev "gammel drit", men det er jo ikke det det er. Det er bare meg som ikke alltid er like flink til å fullføre prosjekter. Slik som med dette applikerte landskapsbildet. Hav, fjell, sol, strand og gressvoller - det hele er sydd på papir.
Grunnen til at det tok så himla lang tid å få det ferdig er kanten rundt. Jeg klarte ikke finne noe som passet. Trodde jeg. Plutselig var stoffet der og jeg synes det gjør seg med den lyse kanten. Nå mangler jeg bare et sted å henge det opp...

Andre prosjekter jeg har hatt denne høsten innebærer varme. For mine kalde føtter. I senga. Jeg er en av de som ikke får sove før føtter og knær er varme, og på vinterstid har jeg ofte brukt en slik pute med helkorns bokhvete i. Slike man kan kjøpe på Clas til et par lapper og som man varmer i mikroen.
Jeg har slitt hull på to slike puter - og trengte nye. Den minste er godt brukt allerede - den ser ikke ny og fancy og lekker ut mer. Men varmer føttene mine fint - hovedmisjon oppfylt - og gleder øynene mine med å ha litt mer farge enn de forrige kjedelige putene fra Clasern.
Den største puten er både større og har mer fyll og er sydd av lin. Begge putene blir brukt omtrent hver eneste kveld i den kalde årstiden.

1 kommentar: