Sider

onsdag, januar 06, 2016

Mørketid


På skyfrie dager kjennes det litt feil å si at vi har mørketid. Joda, vi ser ikke sola. Neida, vi har ikke så mange timene med dagslys. Jo, vi trenger egentlig lys på inne hele tiden.

Men når det ikke er så mange skyer på himmelen så blir det flott lys og fantastiske farger.


Om det er på jobb eller på tur i marka med hundene eller kjøretur - det er nesten verdt mørketiden alene når naturen viser seg fram sånn.

Dette bildet og det under er fra samme turen første søndag i januar. Strøna blir som en mørk pyramide og et godt blikkfang.
Dette er fra 'baksiden' av jobben min. Det er romjul 2015, klarvær og såvidt minusgrader.

Hesjanvollen - stranda et lite stykke unna der jeg bor - er ofte et turmål for meg og hundene. En dag i romjula 2015 - nysnø og klarvær. Kan Vesterålen bli bedre??
Og her er notstykket. Kuling og storm og drittvær. Dette er romjula 2015. Helt konkret er dette andre juledag, sånn en gang mellom elleve og tolv på formiddagen og jeg er på tur hjem fra Bø. Bøtunnellen er passert, men vi har ikke kommet til bebyggelsen enda.
Denne dagen er det snøvær og skikkelig uvær før det klarner opp og er gulle godt vær. Og så stormer det igjen. Denne dagen kommer han med en stein opp på veibanen i det jeg kjører over Hadselbrua, jeg treffer steinen og ødelegger felg og dekk.
Denne dagen er jeg veldig glad for gode venner som svarer "Ja, selvfølgelig" når jeg ringer og spør om de kan komme og hente meg og hundene.

Sånne dager som dette har vi enda ikke hatt noen av i 2016. Vi har hatt de fargerike med kaldt vær, og det er helt greit.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar