Sider

mandag, august 20, 2012

Restart

Det er på tide med noen bilder og litt oppdatering fra meg. Jeg overtok huset en uke før juli ble til august, og det ble hektiske og slitsomme dager siden overlevering av huset vårt skulle være første dagen i august.
Men vi kom i mål, og nå er det meg og mitt hus som står i fokus.

Første dag etter at jeg overtok husnøklene var det for det meste dette som var kommet på plass og i orden. Stua. Sittekroken. Sofaen ble plassert, et lånt salongbord foran, Poängstolen og kurvstolen kom på plass. Senga kom også på plass (bilde lenger ned) og det var egentlig det. Resten var et salig, eller kanskje mer korrekt - et helvetes kaos. Pappesker og pappesker og pappesker og...
Dette er kjøkkenet mitt. Lite skapplass førte til at jeg av og til stod og så på hyller og skaper og lurte på "hvor i helvete skal jeg sette DETTE da? Og dette? Og i den eska ligger... så hva gjør jeg med det?"
Men det er nå rart med det for det meste går seg til.
At jeg må la kaffetrakteren og vannkokeren stå på gulvet er småtteri. Litt upraktisk ja, det er jeg enig i, men det var eneste ledige plassen jeg fant, og ennå har jeg ikke prioritert å finne en bedre løsning. Det virker jo! ;-)
Dette er soverommet mitt. Altså der jeg med tiden skulel sove, var planen. Ser det ut som om det er mulig???
For å få gjort noe med hobbyrommet så måtte alt av esker som var båret inn på hobbyrommet ut av det rommet og så stables på soverommet. Det var litt av en jobb! Men siden det var så utrolig mange esker til det utrolig knøttlille hobbyrommet, så ville det lønne seg for meg å starte der. Så det gjorde jeg. Malte tak og listverk og vegger på det rommet. (Bilder derfra lenger ned.)

Så ble jo hobbyommet ferdig. Jeg måtte gyve løs på neste rom - mitt rom. Og bare for å påpeke det for den leseren som ikke har sett det allerede: Det er umalt panel i alle tak. Alle. De takene skal males. Grunnes to strøk og så males to strøk. Minst. Alle.

På dette bildet er soverommet tømt for esker og jeg har såvidt begynt grunningen. (Ser dere de hvite stripene i taket over skapet? Hm? Slike hvite striper må jeg lage i alle takene. Alle.)
Dette rommet hadde to ulike blåfarger. Det vises ikke så godt her, men veggen bak skapet er mørk blå, og veggen med sol på er lys blå. Var jeg bekymret for det da jeg skulle male i en lysere farge? Ja. Gikk det bra? Se bildet under... 
Ser dere så bra det ble??? Veggene er malt grå, og jeg har ny seng nå. Gardinene er lilla og skal egentlig erstattes av noen andre, men det haster ikke. Jeg hadde egentlig-egentlig tenkt å ha en dypgrønn, nesten litt syndig grønn farge på gardiner og tilbehør. Men jeg er ikke sikker når jeg så hvor hyggelig det ble med de blå putene på det grå sengeteppet. Så jeg lar fargevalg på ekstratilbehøret være en stund og bor meg til.

Sengen er ikke plassert for at den skal stå akkurat der. Det var mest praktisk for å slippe trekk fra vinduet når jeg satte det opp sist natt. Men jeg liker egentlig å ha senga sånn akkurat nå, så for en stund blir den stående slik. 
Dette bildet er tatt på kvelden samme dag som jeg fikk nøklene. Jeg sov i huset den første natten - kunne jo ikke annet, siden senga var flyttet.
Dette er ikke min seng da. Det er mamma og pappa sin seng. De kjøpte den for å ha en god seng å sove i når de var på Østlandet, og jeg... tror ikke min rygg var så fornøyd med den egentlig.
Uansett - det var litt småpsykkeldelerdelisk å komme inn på gjesterommet som er så intenst knall rødt med de sorte stripene på, og så se den bonderøde senga med bondegrønn pyntemaling. Rommet skal males etter hvert. Jeg har funnet frem et sengeteppe i grønt og gult (mamma har sydd) som skal få angi fargen på gjesterommet. Men det blir ikke malt ennå...
Hobbyrommet før jeg gjør en dritt. Jeg har demontert taklampa og en vegglampe, tatt vekk en sengehimmelsirkeldingseboms og skal altså til med malepapp på gulvet og maskeringsteip overalt.

Det går sinnsyke mengder maskeringsteip...
Rommet er ferdig malt, og jeg har montert sammen en 5x5-hylle Expedit fra Ikea. Den er sjukt tung! Etter montering og løfting måtte jeg gå litt rundt i huset for å kjenne etter om ryggraden var på plass og at alle deler fungerte som de skulle. Jeg var faktisk - et øyeblikk midt i løftingen - ligtt bekymret for hvordan jeg skulle klare å få til den siste halvmeteren. Men jeg er flink og sterk og fikset selv. ;-)

Og så vises det jo veldig godt hvorfor så mange esker skulle inn på hobbyrommet.
Jeg har satt opp enda en rød hylle etter dette bildet ble tatt, og det er hengt opp en stang med kroker og 'bøtter' på under hyllen. Oppdaterte bilder kommer når alt er ferdig.


Sånn - da har dere fått en kjapp omvisning i huset. Litt bilder av hva som var og hvordan det ser ut, og noen tanker innimellom her og der også. Ikke noe er ferdig hundre prosent ennå, så jeg har enda mulighet til å endre på mye og mangt. Når jeg er ferdig med å montere hyllene på soverommet og er passe ferdig der så er det kjøkkenet som skal males.
Men det blir ikke før i september at jeg starter der.

I noen uker fremover skal jeg prioritere helsa. Trene kroppen slik at hodet kanskje klarer å følge med. Jeg ser frem til det, selv om det innebærer at andre må passe hundene mine. Rick - babyen min - er allerede hos oppdretter Tarjei. Odin, go'gutten, skal være hos eksen en stund. Begge vil få det godt der de skal være, men jeg kjenner det sliter i hjerterøttene mine. De kommer ikke til å oppdage at de savner meg før de ser meg igjen.

2 kommentarer:

  1. Tusen takk for titten! Tenker du skal få det kjempekoselig når du er ferdig. Og etter å ha malt et skarve rom i kjeller så sier jeg bare du er tøff som går på alle de takene der! Jeg har lyst til å gå i gang med det umalte taket her i 1. etg, men jeg grugrugrugruer meg!! Men lurt å ta det når man ikke har bodd seg til enda, for da blir det vel bare med tanken.
    Jeg gleder meg til neste oppdatering. :D

    SvarSlett
  2. Koselig å se at du kommer deg i orden i nyhuset, Inger - klem :-)

    SvarSlett