Sider

søndag, juni 27, 2010

Ugler

Sjefen som startet det hele
Når man strikker så blir det ofte litt restegarn. Jeg er ikke av de som kaster garn dersom det er mer enn bare avklipp - kan jeg nøste det sammen til et lite nøste så er det restegarn som legges til side til senere bruk.

Inne på Ravelry.com så jeg at andre hadde heklet slike morsomme uglehoder. Jeg la oppskriften i køen min (som er lang som et ondt år...) der inne, og tenkte at en dag får jeg vel tid til å lage denne. En dag er det vel noen som leter fram garnrestene mine for meg, legger de foran meg og sier at "Nå hekler du ugler". Men det er jo ingen som gjør det - jeg har jo skjønt det. Denne "noen" må faktisk være meg. Så nå har "Noen" faktisk gjort som jeg ønsket - lett fram garn, oppskrift og heklekrok og så sagt at nå skal jeg hekle uglehoder.
Den første ser jeg bærer preg av å være den første. og den ble også den minste, av en eller annen rar grunn. Ikke hadde jeg ferdige øyne som jeg kunne sy på - så jeg heklet rundinger i stedet. Uglen ser litt maskulin ut, så jeg har kalt ham for sjefen. Hadde det blitt en dame så hadde hun vært Dronningen tror jeg.

Kompaniet soler seg
Men det holder ikke med bare en ugle. Det er så enkelt og kjapt å hekle at jeg har heklet litt flere. Jeg fant frem selvstripende sokkegarnrester til neste ugle. Den fikk knappeøyne - en mørk og en lys knapp til hvert øye. Stesønn likte faktisk denne best for den var så fargerik.
Den neste ble heklet i rødt ullgarn, men fikk ikke øyne før jeg hadde heklet de to lyse også. De lyse er i bomullsgarn - og jeg syntes de trengte litt ekstra personlighet de også, så jeg de fikk henholdsvis en og to striper. Og jeg har variert mellom knappeøyne og kjøpeøyne av ulik type."Vi seeeeeeeeeer dere!"
Her har kompaniet stått i det siste - og overvåket familiens middagsbord.

Jeg tror at det er en liten pause akkurat nå i ugleheklingen. Mulig at jeg prøver meg på en hel ugle i stedet - det er ennå oppe til vurdering. :)
De som er ferdig til nå blir brukt til smågaver innimellom tror jeg. Om de brukes til nåleputer, pynt eller annet blir jo da opp til mottaker. 

3 kommentarer: