Sider

onsdag, september 02, 2009

Pågående prosjekter

Det ene prosjektet har jeg holdt på med siden ferien startet. Jeg hadde med meg to oppskrifter inn i garnbutikken - og så var det å finne garn som stemte overens med en av dem. Det ble ikke helt riktig da...

Ikke misforstå - jeg liker resultatet jeg får altså! Men jeg bruker mye mer garn enn det står i oppskriften. Jakken skal egentlig strikkes i Kido Lame. Jeg har ikke ennå funnet en butikk hvor det garnet selges (men leter ennå), så jakken strikkes i Kitten Mohair. På papiret ser det ut som samme strikkefasthet og sånt, men... det er det ikke. Kitten Mohair er tykkere, og garnforbruket går dermed opp. Jakken får ikke det kniplingsaktige inntrykket som den er ment å ha. Det er helt greit. Jeg liker at den blir litt mer hold i.

Jeg holder på med siste armen, og så har jeg montering, hettestrikking og hekling rundt igjen. Pluss belte da. Tenker jeg må ha ett nøste til... Det blir 9 nøster m Kitten Mohair vs 5 Kido Lame.

Etter å ha strikket en del skjerf i dette mønsteret trodde jeg at jeg kom til å være lei.
Det er jeg ikke. Dette skal bli et pledd i havskummønsteret. Garnet er Plötulopi - uspunnet garn - og det er både morsomt og utfordrende å strikke med. Jeg har bare såvidt begynt på teppet og har gjort meg noen erfaring med garn som slites allerede.

1 kommentar:

  1. Du kan jo søke på "Forhandler -kido Lame" på google, så kanskje det dukker opp noe der?
    Jeg har strikket masse med Lopi-garnet, og når tråden ryker, er det bare å ta litt spytt på fingrene og tvinne to tråder sammen igjen! Jeg strikker med uspunnet garn nå (et geitegarn) og det er samme prinsippet, men jeg strikker med to tråder, og da går det litt enklere.

    Grattis med kjole fra HOT NOK. Hun er bare sååå flink. Har hilst på henne på messer (når jeg er med jobben) og i fjord sommer, da jeg var på Vilvin i Risør, var det hennes stand som hadde folk hele tiden, selv om hun lå i en sidegate bortenfor alle de andre.

    På vinteren kan du ha tighte jeans under, det er så tøfft!!!

    SvarSlett