Sider

søndag, februar 01, 2009

Siste sett

Det er en stund siden jeg har lekt amatørmessig filmkritiker. Det er vel på tide å ta opp igjen den (u)vanen, spesielt nå som vi er mellom to sesonger Stargate (både SG1 og Atlantis - vi venter på nye utgivelser på begge seriene). Og siden jeg ikke er like begeistret for Star-Trek Enterprise så blir det en god del mer filmtitting enn serietitting for tiden.

 • 28 Weeks Later - regissert av Juan Carlos Fresnadillo. Fra 2007.
 • Tagline: It All Begins Again
 • Konklusjon: Jeg har sett det meste av "28 Days". Liker man sjangeren - virus gjør mennesket til idiot og zombie - så var den første filmen bra. Og man vet jo mer eller mindre hva som vil skje i oppfølgeren.
  Klart - jeg satt et par ganger og lurte på om jeg ville gjort det samme om jeg hadde vært i den eller den situasjonen - litt rare tanker å få kanskje når man tenker på typen film dette var. Men de som har sett den skjønner kanskje hva jeg mener. Stopper man for å lete etter et menneske som gjemmer seg og ikke kommer frem når man må rømme i all hast? Stopper man for å vente på andre som nøler? Hva er viktig? Hva er viktigst? Å overleve? Å se sine kjære igjen?
  Vel, filmen var bra. Jeg skjønner bare ikke helt hvorfor Robert Carlisle skulle spille zombie - det var litt overkill. På den andre siden - kanskje han syntes det var fantastisk moro å løpe rundt og være fjottete?

 • The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford - regissert av Andrew Dominik. Fra 2007.
 • Tagline: Beyond the myth lies America's greatest betrayal.
 • Konklusjon: Dette er en lang film. Min kjære ektefelle syntes den var for lang (uten at det var vakker filming som gjorde det ok å være så lang) og at det var for lite fart i handlingen. Jeg synes den var akkurat passe. Den skjønnmaler ikke noe - hverken Jesse James eller mannen som skjøt ham - og den tar seg god tid med å fortelle historien. Av og til er det veldig fint å kunne se en film som tar seg tid.
  Men den er som sagt lang. 2 timer og 40 minutter sånn ca. For å gidde å se en film som er så lang så bør man like at filmen har et rolig tempo og lite action.mnmn

1 kommentar:

 1. Jeg er enig med deg :) "28 weeks later" var bare en helt gjennomsnittlig zombie-film, da er "I am Legend" utrolig mye bedre, samt "Shaun of the Dead", hysterisk morsom :) Jeg likte for så vidt den første filmen, men oppfølgeren ble litt for mye resirkulering.
  "Jesse james" var bare kjedelig og langtekkelig. Det finnes flust med lange filmer som ikke virker som om de er... lange... :)

  SvarSlett