Sider

onsdag, oktober 03, 2007

Things to do

I lys av forrige innlegg og en bloggende venninnes innlegg i sin blogg (og min kommentar til henne) så ser jeg hva min verden består av for tiden. Og alt er mer eller mindre "things I must do" og i mindre grad "things I want to do".
 • Selvfølgelig er det mye MÅ på jobb. Eller er det en selvfølge? Burde det ikke være mest VIL og VIL MER på jobb? Jeg har hatt en lang periode der jeg ikke har funnet meg til rette i jobben jeg har hatt det siste året. I høst har jeg begynt å se hvorfor. Jeg ser også hvorfor jeg ikke har søkt andre jobber. Sagt på en annen måte så begynner det å komme klarer frem hva som gjør at jeg trives på jobb og hva som gjør at jeg ikke trives. Jeg kan mer definere faktorer som gjør det morsomt å være der og faktorer som får meg til å ønske meg vekk. Fremdeles prøver jeg å se hvilken vei vekta tipper og hvor jeg finner balansepunktet. System og orden som beskrevet i forrige innlegg er en ting på pluss-vekta.
 • Det har vært mye MÅ hjemme også. På tide å ferdige gardinene til biblioteket/kontoret, på tide å reparert den toppen, jeg må gå tur med Lørva - for hennes og min egen del, klær må vaskes, klær som er vasket må henges opp, klær som er tørre må brettes sammen, kjøkkenet må ryddes, mat må...

Men så masse MÅ i livet så er det ikke rart at jeg er kjempetrøtt på kvelden. "En dag blir det vel tid til VIL" tenker jeg av og til - men siden jeg er født i jomfruens tegn... så er jeg litt for selvkritisk og litt for glad i å ha det ryddig rundt meg til at jeg klarer å sette meg ned med VIL før alt er strøkent rundt meg. De som kjenner meg vet også at jeg stadig vekk utsetter en del gjøremål, så det å ha det ryddig rundt meg... Vel, det er ikke det jeg er flinkest til. Likevel - jeg har fått gjort litt grunnleggende ting her hjemme også.
En VIL har vært vinduet på badet. Det er nå ferdigmalt - jeg måtte bare vente en stund på å utforingene satt på plass. En annen VIL er å badet helt ferdig. Nå må jeg vente på isolering og listing rundt det samme vinduet først...

Men i mellomtiden kan jeg kose meg med å VILle høre på lydbok til og fra jobb. Akkurat nå holder jeg på med "Frihetens øyeblikk" av Jens Bjørneboe.
Og jeg VIL strikke ferdig lester til kompisen min. Så når vi setter oss ned for å se Red Dwarf-episoder sammen med Stesønn så blir det strikket.

Flere VIL-"Things to do":
 1. Strikke ferdig tøflene til Luren og Stesønn.
 2. Sy noen julegaver.
 3. Strikke noen julegaver.
 4. Fundere på rund-dag-gave til mamma.
 5. besøk.
 6. Dra på besøk.
 7. Trene mer med Lørva.
 8. Høre på musikk fra pc'en mens jeg syr.
 9. Lage meg et smykke.
 10. Sy meg en vest av stoff fra en sommerkjole som er for liten.
 11. Sy meg en ny veske.
 12. Og sy og strikke og hekle og sy og strikke og strikke og perle og...
Hejjeguuuuuud så mye jeg har lyst til!!! Og så jeg som er blitt så trøtt på kveldene nå...

4 kommentarer:

 1. Mannings bruker også å gå i ball av alle MÅ-ting som hoper seg opp i hodet hans, så jeg hjalp ham å skrive ned alt sammen. Da var det plutselig ikke så ille likevel, og enkelt å se at det går an å ta en ting om gangen og la resten hvile ute av sinn. Som du er i god gang med på jobb. :-D

  En VIL-ting om dagen holder doktoren unna, om det så bare er å strikke en rute til et pledd. ;-)

  SvarSlett
 2. Jeg kjenner meg så altfor godt igjen i det du skriver, Bobbelur. Jeg synes livet bare består av MÅ-er for tiden, selv om jeg innerst inne vet at det er noen VIL-er gjemt innimellom.

  Jeg forsøker å få tid til noen flere VIL-er, og gitarkurset er en slik en. Å invitere en gammel venninne på middag er en annen, å besøke venner landet rundt er en tredje...

  SvarSlett
 3. Å, jeg kjenner meg godt igjen, Jomfruens tegn, vettu. Det er jeg også!!!!
  Nå har jeg vært kjempeflink til å rydde hele uka, slik at jeg kunne få en hel dag uten MÅ ting, som husarbeid. Så jeg startet dagen med en kopp kaffe i godstolen med avisa. Her sitter jeg nå, foran PC`n og så er det sofaen neste, med strikketøy og håndarbeid!!!! Skal bare kose meg, jeg!
  En MÅ ting senere i dag, nemlig på jobb, men jeg trives på jobben min, så det går greit!
  De lappene og arkiveringsgreiene dine....sånnt driver jeg også med. Må ha orden i sakene, vettu. Du er ikke alene om det. Kritiske er vi også...men det er bare slik vi er. Og er det ikke flott da?
  Ha en fin VIL dag. Det skal jeg!

  SvarSlett
 4. Jeg VIL sitte her og lese i bloggen din, jeg ;o) Og så VIL jeg reise på høstferie til gode venner!! *glede seg* Og i og med at det er høstferie like om døra, så legger jeg må-tingene litt på hylla og nikoser meg i ei ukes tid :oD MÅ bare få vasket litt klær, pakket litt og.... *himle*

  SvarSlett