Sider

tirsdag, august 28, 2007

Garnkjøp

Det har blitt handlet litt garn her i huset. Sånn innimellom.

Jeg var innom strikkekafeen til happyknitting.com på Rennebu-martnan. Gikk litt rundt og så på oppskrifter, garn og modeller. Gikk ut, så på andre tng - innom for å finne pinner i str 3,5 - de var utsolgt - og ut for å høre på en komiker synge "Rallarfise" - som går rallaralla. Om polakker og sånn... Han tok en del oppfatninger og fordommer på kornet men det er helt ved siden av poenget.
For det er jo garnet som er poenget her.
Jeg var nemlig innom strikkekafeen en gang til... og endte med å kjøpe garn og oppskrift til skjerf og Martharose. (Bilde øverst) Fargen er litt pinglete, men det var liksom ikke så mange farger å snakke om heller. Så det får stå sin prøve.

Så ble det oppskrift og garn til caps (heklet) med hals (strikket). I en sprekere farge som jeg vel egentlig aldri har kjøpt eller brukt før, men dog... Gleder meg til tid til å sette i gang.

Og mens jeg da er inne på kjøp av garn... Bildet her illustrerer hvordan det går når man avtaler med en kamerat at han skal kjøpe garn til meg i Kiel.
SP: "Jamen hva skal du ha da? Og for hvor mye?"
SV: "Neeei - du får se hva de har. Bruk litt skjønn. Til ca 300 kroner."
I løpet av reisa hans får jeg sp om hvor mye jeg må ha for at jeg skal kunne gjøre nytte av det. Ca 5 nøster tror jeg. Med andre ord så planlegger jeg ingen genser.
Resultatet ligger på bordet. Et diiiiiiigert nøste som visstnok har en skjerfoppskrift lagt ved - og lange pinner. 15 nøster garn i farger som passer nieser og farger som passer meg. Hva skal jeg gjøre med garnet? Vi får se... Noe finner jeg på. Og et skjerf av det store blir det nok - men ikke på 2,5 meter som det står i oppskriften.

3 kommentarer:

 1. Du vet det Bobbe, at skal du ha mannfolk til å kjøpe noe for deg, så må de har spesifikk beskjed om hva det skal være. *knegg*(jamfør gubbens kjøp at sitronsaft, sånn liten gul flaske. Det jeg fikk var 1,5 l sitronsaft. *panne*)

  SvarSlett
 2. *kikker på Grete*

  Jahaja, til og med homser som virker eller ?? *makan*

  Var fint garn assa *grmfer* og jeg skal til Kiel igjen så detså *fliiiirer*

  SvarSlett
 3. *hihi* Jeg fikk garn utenom det vanlige - og det var liksom det som var poenget. Bortskjemte homsen gjorde jobben sin han.

  (Men til neste Kieltur tror jeg at jeg skal 'bestille' andre hobbyting.)

  SvarSlett