Sider

tirsdag, februar 06, 2007

Mat

Enkelte dager slår jeg til og er en skikkelig grepa husmor. Det er ikke ofte, men det skjer. Som regel en helg, men denne gangen en vanlig ukedag...
Bildet til høyre viser ca to timers arbeid ved kjøkkenbenken. De to sausene skal bli familiens "ferdigmiddag" fire-fem ganger - til min Stesønns store fryd.
Men det tar altså lang tid å lage lasagne hjemme hos oss. Jeg klarer ikke å lage bare en porsjon, og jeg klarer heller ikke å bruke halvfabrikata lenger. Det må lages fra bunnen av, og gjerne med min egen lille vri. Når det gjelder lasagne, så innebærer det en titt i kjøleskapet for å se hva som kan ryddes ned i gryta. Denne gangen havnet en blåskimmelost oppi... Og halvannet glass tacaosaus. Ellers er det ingen snert i lasagnen - og det MÅ den ha.

Dette er da resultatet - fem former med middagsmat. Den nærmeste er "resteformen" - den blir litt sånn bob-bob, ikke sant, for det å beregne begge sausene - det æ'kke enkelt! Det er middag til to med masse salat og hvitløksbaguette til.
De andre formene tror jeg skal holde til oss tre. Både Stesønn og Mannen er veldig glad i lasagne, så blir det noe til overs etter middag er det borte før jeg har lagt meg... Rart det der. *hihi*
Nå gleder jeg meg til middag i morgen. Og resten av maten går i fryseren så snart den er blir kald nok.

3 kommentarer:

  1. Så genialt, bobbelur!
    Plenty husmorpoeng utdeles herved!

    hilsen en annen lasagnedigger!

    SvarSlett
  2. Nå må du skynde deg å skrive et nytt innlegg i bloggen så ikke den fristende lasagnesausen er det første jeg ser hver gang jeg kikker innom (her jeg sitter på kontoret og er konstant sulten) ;-)

    SvarSlett
  3. Takk anikka. Jeg har ikke kommet så langt at jeg lager andre ting i store porsjoner - bortsett fra lys lapskaus da, men den fryses aldri ned - men jeg har planer... Bare jeg klarer å finne grunnoppskriftene mine...

    lisings - it's done!!

    SvarSlett