Sider

søndag, oktober 08, 2006

Moebius smoebius...

Jeg har strikket moebiussjal.
Garn: Sandnes soft mohair.
150 masker lagt opp.
Pinne 6,5 og 7,5,
Resultat: Ikke tilfredsstillende.

Jeg la opp 150 masker på p 7,5 - og sleit sånn med å få plukket opp maskene "under" opplegget at jeg byttet til p 6,5 og strikket på 6,5 i noen omganger - til jeg fikk "løsnet" på maskene. Så strikket jeg over til p 7,5 etterpå. Og jeg strikket bare rett de fire-fem første omgangene før jeg gikk over til perlestrikk. Og så litt mer rett senere, og avsluttet med perlestrikk.
Mens arbeidet var på rundpinne, så jeg veldig optimistisk på dette - og gledet meg til å bli ferdig.

Og når jeg felte av, begynte jeg å se konturene av at dette var bom... for det hele ble jo så flatt! Ikke sånn vakkert bølgende og... Vel, det var ikke det verste. Det verste er at sjalet ble for stort. det vil ikke kunne holde seg på plass over skuldrene i det hele tatt - hadde det vært stivt kunne jeg ha brukt det til rokkering. Det rekker meg ned til godt nedenfor navelen. Final solution: Jeg må rekke det opp.

Men jeg skal strikke det på ny. Nå har jeg lært litt om naturen til en moebius, og jeg må bare prøve igjen. Tror 100 masker vil bli nok, og jeg tror jeg skal strikke det bredere også. Så sånn sett er jeg fornøyd. Jeg får bare se på dette som en prøvelapp som tok noen kvelder å strikke. *hihi*
Og jeg liker virkelig fargene på garnet... heldig at jeg har noen nøster av det liggende.

1 kommentar:

  1. Jeg har ikke prøvd meg på Moebius enda, selv om jeg har boka til Cat Bordi.. hehe - imponert :-)

    SvarSlett